Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bun gasit tuturor
Ma numesc Bogdan G. si cresc albine din anul 2006.

Inainte de orice as dori sa imi exprim bucuria de a putea comunica cu oameni carora le pasa intr/adevar de binele acestor fiinte deosebite. Este necesar sa devenim constienti de problemele lumii actuale, de problemele pe care modul de viata modern le aduce mediului natural si sa actionam dupa masura puterilor noastre: adoptarea unui sistem de lucru prin care sa crestem vitalitatea coloniilor de albine, de exemplu..

De asemenea, sunt foarte bucuros ca am intalnit in lucrarea Renasterea stuparitului unele raspunsuri la probleme pe care mi le pusesem si eu. De aceea felicit din toata inima si sunt recunoscator autorului acestei lucrari. De pilda, problema celui mai bun tip de stup. Daca citesti literatura de specialitate iti dai seama ca problema nu e pusa corect. In toate sistemele/ orizontal, vertical, ME/ se vorbeste de avantaje si dezavantaje, dar nu si de tendinta naturala a coloniei de albine in ce priveste constructia cuibului, de faptul ca, pentru acesti arhitecti si constructori extraordinari ar putea fi important modul in care ocupa spatiul in relatie cu verticala si orizontala.

Un alt motiv de satisfactie este legat si de faptul ca exista printre apicultori oameni interesati de opera lui Rudolf Steiner in cadrul careia putem gasi si 9 conferinte referitoare la albine, la conexiunile mai profunde dintre cosmos, albine si om.

In ce priveste trecerea la sistemul Maximus, ma confrunt cu probleme de ordin tehnic: nu am reusit inca sa gasesc in zona/ Giurgiu/ un tamplar cae sa execute cutiile, iar firmele mai serioase din tara nu accepta comenzi de serie mica./Eu am nevoie momentan de vreo15- 20 de cutii.

Toate cele bune!
Reply
Salut Bogdan, bine ai venit printre noi!

Daca doresti modelul de kit Maximus poate pleca la tine de la Botosani. Ai detalii in sectiunea corespunzatoare la "Model kit Maximus".

Daca nu, poti sa faci comanda la atelierul de la Sighet, tot la aceeasi sectiune gasesti detaliile.
Reply
Multumesc, Ciprian. Astept deocamdata raspuns de la Sighet.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)