Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bine ai venit pe acest forum!
Eu sunt dr. Ciprian Negru ( mi se spune si Maximus ) dupa nick-ul pe care il am pe alte site-uri si forumuri.

Daca ai rasfoit site-ul meu [url="http://www.renastereastuparitului.com"]www.renastereastuparitului.com[/url], ai observat ca are un specific cu totul aparte fata de alte site-uri cu profil apicol.

Am dorit ca acest forum sa pastreze acelasi trend ( al apiculturii organice si naturale) si sa vina in primul rand in ajutorul celor care au adoptat ( sau vor sa adopte) sistemul de intretinere elaborat de mine si prezentat pe de-antregul in cea de-a treia carte a mea:

[url="http://www.renastereastuparitului.com"]Initiere si practica in apicultura organica si naturala.[/url]

Daca nu ai citit cartea pana acum, iti sugerez sa o faci pentru a avea cu totii un limbaj comun. Dealtfel, iti garantez ca aici vei gasi lucruri deosebit de interesante despre albine si modul in care lucram cu ele, aceasta carte constituind cel mai complet si complex material de apicultura elaborat pana acum in Romania. Trebuie doar ca tu sa ai o minte deschisa, capabila sa integreze noul si sa accepte ceea ce inainte nu era posibil.

Un lucru deosebit de important pe care as vrea sa il precizez de la inceput, parafrazand o persoana foarte draga mie, care a adus lumii ceva nou : Noi nu facem dispute!

Chiar daca ceea ce se scrie aici ajunge la un moment dat in contradictie cu "ce se stie", sunt doar pareri si abordari diferite care este normal sa genereze rezultate diferite.

Respectam asadar opinia fiecaruia, modul in care vede lucrurile si experienta sa. In felul acesta ne respectam in primul rand pe noi insine!

Bine-nteles, pentru a participa activ la discutii ideal ar fi sa te loghezi. In cazul in care preferi sa privesti din umbra, vei avea acces doar la anumite topicuri generale, celelalte fiind accesibile doar celor logati.

Din experienta celorlalte forumuri de apicultura, am vazut ca "se poarta" moda de a intreba si a astepta "mura-n gura" raspunsurile, fara a face nici cel mai mic efort de a citi o carte sau a ne informa prin alte mijloace. La noi zicala "pica para malaiata in gura lui natafleata" nu este valabila.

Prin acest forum doresc sa ii ajut pe cei interesati sa inteleaga cu adevarat colonia de albine, necesitatile ei, adoptand tehnici si metode de lucru holistice, integrale, care privesc intregul si nu structurile care il formeaza. Sunt ferm convins ca cei care isi doresc sa urmeze albinaritul organic- natural prin Sistemul Maximus vor reusi pe deplin acest lucru!

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)