03-21-2016, 07:56 PM
De sambata a fost frig, abia ieri a iesit cate o albina. Pomii fructiferi sunt plini de muguri de rod care stau sa plesneasca. Daca se incalzeste putin in cateva zile corcodusii vor fi in floare si nici prunii nu vor astepta foarte mult. Salciile, rachita se pregatesc cu pasi marunti dar siguri. Totusi am temeri. In 2014 a fost la fel. Incepand cu 12 februarie coloniile au inceput sa aduca polen, primavara a venit foarte devreme, se anunta un an superb...iar mai apoi, pe final de vara au aparut surprizele. Colonii care au disparut de la o zi la alta, depopulari drastice. CEl mai bine au rezistat coloniile pe faguri naturali, dar si ele au fost afectate. Sper ca anul acesta care pana acum seamana ff mult cu acela, sa nu ne aduca astfel de "surprize".
Pana in prezent la "maximusi" n-am desfacut cuibul, am miscat doar ultima rama sa vad cum stau cu proviziile. Practic e penultima, fiindca ultima e hranitorul, care dedesubt are fagure natural....si i-am mutat pe o vatra unde primavara e foarte darnica,ff mult polen si mai apoi nectar din belsug. Padurea fiind foarte aproape, saptamana trecuta, inainte de a se raci vremea au bagat polen de puteam sa pun colectoarele!
Pana in prezent la "maximusi" n-am desfacut cuibul, am miscat doar ultima rama sa vad cum stau cu proviziile. Practic e penultima, fiindca ultima e hranitorul, care dedesubt are fagure natural....si i-am mutat pe o vatra unde primavara e foarte darnica,ff mult polen si mai apoi nectar din belsug. Padurea fiind foarte aproape, saptamana trecuta, inainte de a se raci vremea au bagat polen de puteam sa pun colectoarele!