Ieri am fost sa le facem o vizita " de lucru", corpurile erau pline de albina, miere era adusa frumos , ba mai mult la unul dintre ei aveau bagat nectar si in locurile de unde a eclozionat puiet , asa ca le-am pus caturile cu rame vechi si cu FA pentru crescut. Partea proasta e ca aici la noi se anunta vreme rea pentru urmatoarele zile , iar dupa spusele cunoscatorilor salcamul ar mai tine cel mult o saptamana.
Astept cu nerabdare sa se termine culesul , incerc sa fac macar o cutie ( binenteles pe sistem maximus) saptamana aceasta si sa bag un roi in ea .
Am niste nelamuriri in legatura cu stupul :
1. Am observat ca rama este totusi mai mica decat rama 3/4 care se gaseste la magazinele de specialitate (mai mica in inaltime exact cu grosimea batului de jos) . E ok asa sau e o greseala ?
2. Batul de jos e lat exact cat lateralele.
3. La urdinis nu este " scandurica de zbor"
4. Urdinisul sta deschis complet tot timpul
E ok asa?
Astept cu nerabdare sa se termine culesul , incerc sa fac macar o cutie ( binenteles pe sistem maximus) saptamana aceasta si sa bag un roi in ea .
Am niste nelamuriri in legatura cu stupul :
1. Am observat ca rama este totusi mai mica decat rama 3/4 care se gaseste la magazinele de specialitate (mai mica in inaltime exact cu grosimea batului de jos) . E ok asa sau e o greseala ?
2. Batul de jos e lat exact cat lateralele.
3. La urdinis nu este " scandurica de zbor"
4. Urdinisul sta deschis complet tot timpul
E ok asa?