12-14-2017, 05:05 PM
Sebi, trebuie sa intelegemsi mai ales sa acceptam ideea, ca familia de albine nu e porc de ingrasat. Colonia e o fiinta vie care natural se dezvolta in functie de ce ofera natura intr-o anumita perioada. Eu cred ca o colonie iernata pe un corp, intr-un an super bun poate sa se dezvolte optim si sa aiba nevoie de 4 sau chiar si 5 corpuri intr-un sezon...carpatina nu va umple 4 corpuri cu musca. Va avea cuibul pe 2 corpuri si va acumula in functie de "oferta" naturii. E clar ca si populatia va fluctua in functie de acea oferta. Aceasi colonie intr-un an mai putin favorabil va fi mai "subtirica". Trebuie sa acceptam ca peste toate guverneaza echilibrul. Iar noi trebuie sa lasam acel echilibru sa se manifeste natural. Pentru a reusi trebuie sa uitam de metodele si stilul de lucru din sistemele conventionale.
Crezul meu in albinarit este urmatorul: nu m-a obligat nimeni sa trec la acest sistem. In utma studiului am inteles ca este ceea ce mi se potriveste si incerc sa "uit" ceea ce era odata. Astfel ma focusez doar pe sistem si nimic altceva.
Acest curs a fost un prim pas. Sunt convins ca vom creste.
Crezul meu in albinarit este urmatorul: nu m-a obligat nimeni sa trec la acest sistem. In utma studiului am inteles ca este ceea ce mi se potriveste si incerc sa "uit" ceea ce era odata. Astfel ma focusez doar pe sistem si nimic altceva.
Acest curs a fost un prim pas. Sunt convins ca vom creste.