04-25-2018, 08:07 AM
Metoda de dezvoltare folosita anul acesta. Este descrisa la sectiunea faguri naturali in carte. Am asteptat sa ajunga cu dezvoltarea pe un corp. Atunci am coborat ramele marginase in corpul de jos, in locul lor am introdus cadre goale. Dupa ce le-au cladit si matca le-a pontat am procedat in felul urmator: unde am constatat ca e albina suficienta am coborat doua rame cu puiet in corpul de jos intre cadrele goale si am inversat corpurile. In locul ramelor cu puiet am introdus cadre goale.
La coloniile unde am considerat ca ar exista riscul racirii puietului am coborat cate o rama din care a eclozat puietul si era blocata cu pastura si nectar, in locul ei punand cadru gol. La aceste familii voi proceda ca la celelalte la momentul potrivit.
La coloniile unde am considerat ca ar exista riscul racirii puietului am coborat cate o rama din care a eclozat puietul si era blocata cu pastura si nectar, in locul ei punand cadru gol. La aceste familii voi proceda ca la celelalte la momentul potrivit.