Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intrebari pentru ascutirea abilitatilor
Colonia isi creste masiv trantori in primavara si in prima parte a verii.Daca este saturata, ulterior ajusteaza singura numarul lor in functie de necesitati. Asa cum am spus si in video, celulele de trantor vor deveni apoi celule de depozitare nectar/polen sau vor fi convertite in celule de lucratoare in cazul schimbarii linistite si aparitiei unei noi matci.

In momentul in care este lucrata pe faguri naturali si pe un sistem cu raportare buna la matrice, fenomenul este mult mai elaborat.

Acum cativa ani, fiind in plin elan de cercetare am pus o intrebare pe forumul Stuparitul la care nu a raspuns nimeni pana la ora actuala si care a generat permanent controverse. Membrii mai vechi de acolo cu ocazia fiecarei furtuni iscate de aparitia mea pe acel forum imi aminteau mereu ca " am ramas dator cu raspunsul".

Intrebarea era: In ce situatii varoa nu merge pe puietul de trantor? Raspunsul este complex si necesita cateva pagini bune scrise.

Dl Ola a sesizat foarte bine, asa este cum spune.

Eu va spun ca rama claditoare taiata periodic adanceste dezechilibrele pe un anumit segment si produce inmultirea acarianului. Paradoxal, puietul de trantor lasat sa se dezvolte asa cum doreste colonia reduce inmultirea lui.

Nu in ultimul rand, trantorii "fac miere". Productivitatea este crescuta in coloniile care sunt saturate cu trantori.

Una din parghiile esentiale pentru tinerea sub control a infestatiei cu varoa este legata de numarul trantorilor in colonie. Asociata cu fagurii naturali, raportare la matrice si activarea fortei vitale constituie cheia stuparitului natural- organic pe sistemul Maximus. Aceste lucruri nu sunt usor de inteles de catre oricine, dar cine va reusi sa integreze total fenomenele va vedea adevarata realitate a albinaritului.
Reply

Messages In This Thread
Intrebari pentru ascutirea abilitatilor - by Maximus - 07-10-2012, 05:15 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)