07-22-2012, 06:53 AM
O alta problema despre care vreau sa scriu este faptul ca am cumparat de la Max "pulberea Maximus" si voi trata coloniile cu aceasta pulbere. Sunt de parere ca trebuie sa incepem activarea instinctului igienic pentru a vedea in final ce material genetic avem in stupina. De 3-4 ani am trecut la selectie in stupina, n-am acceptat orice matca, n-am inmultit orice matca. Criteriile de selectie: miere+ ceara+ rapiditatea si modul de constructie a fagurilor( aici Max o sa rada pt. ca urmaream ca FA sa fie cladit perfect fara prea multe celule de trantori). Am trei linii care s-au format, pe care le-am ales, DAR consider ca acei 3-4 ani sunt putini, urmaresc in continuare evolutia matcilor respective si sunt curios dintre cele 3 tipuri cum vor trece testul acidului oxalic la toamna.
De la Ciprian am aflat ca procesul de activare a instinctului igienic e de durata, dar consider ca trebuie inceput pt. a avea finalitate....Problema varoozei e una ff serioasa si cred ca Ciprian ar putea sa ne scrie o carte intreaga despre selectia pe care a facut-o el in materie de matci, nu doar cat are in a doua carte.
Ciprian, o intrebare: Mi-ai indicat sa incep cu 0.5 g de pulbere/ colonie. Am unitati mici, nuclee de imperechere pe 4 rame de 3/4. Sa aplic acestora o doza mai mica?
De la Ciprian am aflat ca procesul de activare a instinctului igienic e de durata, dar consider ca trebuie inceput pt. a avea finalitate....Problema varoozei e una ff serioasa si cred ca Ciprian ar putea sa ne scrie o carte intreaga despre selectia pe care a facut-o el in materie de matci, nu doar cat are in a doua carte.
Ciprian, o intrebare: Mi-ai indicat sa incep cu 0.5 g de pulbere/ colonie. Am unitati mici, nuclee de imperechere pe 4 rame de 3/4. Sa aplic acestora o doza mai mica?