03-09-2016, 04:41 PM
Asa cum zice si titlul ma numesc Radu si locuiesc in Campina. Cresc albine de cativa ani si ca in orice meserie am trecut prin toate etapele de inceput. Am studiat si am discutat cu multi apicultori. Nu sunt satisfacut de felul in care se face apicultura in ziua de azi. Maii toti cauta profitul si foarte putini calitatea mierii si sanantatea familiilor de albine. De aceea cand am gasit forumul lui Ciprian a fost ca o salvare pentru mine ca se poate si altfel asa cum intuiam.
In primul rand vreau sa citesc amandoua cartile lui Ciprian dar nu le mai gasesc pe nicaieri. Ma poate ajuta cineva in privinta asta macar cu o carte de imprumut sau o copie ceva. Este esential pentru mine.
Si acuma sa va pun intrebarile de inceput.
Sa luam un stup care acuma are 4 rame si este in continua crestere. El are rame de 1/1. Vreau sa-l trec pe metoda Maximus astfel: (va rog sa-mi spune-ti daca fac bine)
1- voi face cateva rame de lemn cu leatul in unghi si ca sa fiu mai sigur pentru pastoral le voi si insarma poate pe verticala.
2-voi pune stupul la boloboc
3- introduc o rama de tip nou de 3/8 intre doua rame pentru crescut
4-Dat fiindca este vorba de corpul stupului in curand voi avea in aceasta rama oua - deci nu se mai pune problema sa o scot si sa o pregatesc pentru un stup cu cutie de 3/8 de tip Maximus.
Aici m-am blocat dat fiindca nu am informatiile din carte despre trecerea stupului in formatul Maximus.
Asa ca va rog sa ma ajutati cumva.
Sau poate cesterea acestor rame de 3/4 sa fie facuta nu in cuib ci in cat.
Va multumesc
In primul rand vreau sa citesc amandoua cartile lui Ciprian dar nu le mai gasesc pe nicaieri. Ma poate ajuta cineva in privinta asta macar cu o carte de imprumut sau o copie ceva. Este esential pentru mine.
Si acuma sa va pun intrebarile de inceput.
Sa luam un stup care acuma are 4 rame si este in continua crestere. El are rame de 1/1. Vreau sa-l trec pe metoda Maximus astfel: (va rog sa-mi spune-ti daca fac bine)
1- voi face cateva rame de lemn cu leatul in unghi si ca sa fiu mai sigur pentru pastoral le voi si insarma poate pe verticala.
2-voi pune stupul la boloboc
3- introduc o rama de tip nou de 3/8 intre doua rame pentru crescut
4-Dat fiindca este vorba de corpul stupului in curand voi avea in aceasta rama oua - deci nu se mai pune problema sa o scot si sa o pregatesc pentru un stup cu cutie de 3/8 de tip Maximus.
Aici m-am blocat dat fiindca nu am informatiile din carte despre trecerea stupului in formatul Maximus.
Asa ca va rog sa ma ajutati cumva.
Sau poate cesterea acestor rame de 3/4 sa fie facuta nu in cuib ci in cat.
Va multumesc
Acela care trăieşte fără o scânteie de nebunie nu este pe atât înţelept pe cât el crede.

' />