Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum ma gandesc sa incep stuparitul tip Maximus
Acum am vazut la ce te referi.

Un sfat: lasa ramele naturale pentru anul viitor!

Acum te intereseaza sa stabilizezi colonia rapid pe 2 corpuri de puiet si sa-i pui un cat. Daca baga ceva in el bine, daca nu, iara bine. Nu cunosc zona ta, nu se stie cum va fi vremea. E aproape jumatatea lui Iulie si August bate la usa.

Procedand la fel ca si pana acum risti sa rami cu coloniile subdezvoltate. Mai departe iti dai seama ce va urma.

Largeste cuiburile urgent cu FA pentru dezvoltare asa cum ti-am scris in mesajul anterior, nu astepta sa-ti cladeasca rama naturala pana jos. Dinamica dezvoltarii pe faguri naturali e cu totul diferita decat cea pe faguri artificiali.
Reply
Sincer mi-am cam dat seama si eu de asta. O sa merg in continuare pe foita artificiala in ideea unei dezvoltari mai rapide. Sper ca vremea sa tina cu mine, iar in zona sa fie ceva cules.
Reply
update 14 iulie.

Albina aduce polen, am colectat o cantitate mica intr-o dimineata. Acum cateva zile am introdus rame gata cladite, insa nu am vazut nici un fel de activitate pe ele. Sincer, cam stau ca pe ghimpi, insa una peste alta invat. Anul care vine va fi mai ok.
Reply
Am sa iau o pauza pe acest forum, imi propun sa revin dupa ce voi invata temeinic bazele apiculturii. Realizez ca imi lipseste intr-o buna masura abc-ul si nu pot sari direct in apicultura naturala fara sa am o baza solida.

E o decizie personala, nu am nimic de reprosat nimanui. Astept cu interes a treia carte scrisa de Ciprian, insa pentru mine timpul nu a sosit.

Fericire si succes tuturor.
Reply
Ma bucur ca ai redeschis forumul. Sa fie intr-un ceas bun.
Reply
Buna ziua Liviu

Eu sunt incepatoare.

Am inceput anul acesta in mai cu 5 stupi.

Cautant informatii despre apicultura am gasit acest site , am cumparat cartea lui Ciprian, care m-a fascinat si bineinteles ma gandesc si eu sa merg in aceiasi directie, dar sa mai capat experienta.

Am intrat pe forum , am citit despre inceputurile tale si iertata-mi fie curiozitatea mi-ar placea sa stiu daca se poate , cum iti merge acum dupa aproape 2 ani.
Reply
[quote name='Ani' timestamp='1406292698' post='1280']

Buna ziua Liviu

Eu sunt incepatoare.

Am inceput anul acesta in mai cu 5 stupi.

Cautant informatii despre apicultura am gasit acest site , am cumparat cartea lui Ciprian, care m-a fascinat si bineinteles ma gandesc si eu sa merg in aceiasi directie, dar sa mai capat experienta.

Am intrat pe forum , am citit despre inceputurile tale si iertata-mi fie curiozitatea mi-ar placea sa stiu daca se poate , cum iti merge acum dupa aproape 2 ani.

[/quote]

Salut Ani,

Din pacate forumul pare cel putin abandonat. Si eu am pus intrebari din vara, dar nimeni nu a raspuns...

Cele bune,

Sebi
Reply
Oameni buni, Liviu a renuntat la sistem, cu toate ca era foarte entuziasmat la inceput. Speram ca va reveni, pentru ca zicea la un moment dat ca vrea sa lucreze la "baze" mai intai.
Reply
Corect, lucrez la baze. Am sa revin la un moment dat aici.
Reply
Succes Liviu, te asteptam!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)